Είναι επτά και αντιμετωπίζουν ποινή 30 ετών για μια από τις σημαντικότερες ληστείες έργων τέχνης. Ενοπλοι και μασκοφόροι εισέβαλαν στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Νίκαιας. Εβαλαν σε τέσσερις σακούλες σκουπιδιών δύο έργα του Μπρί γκελ, ένα του Μονέ κι ένα του Σίσλεϊ αξίας 22 εκατ. ευρώ. Και ενώ η δίκη τους ξεκινά σήμερα στη Γαλλία, ο αρχηγός τους υποστηρίζει πως δεν θα έκλεβε με τη συμμορία του τα έργα τέχνης αν δεν είχε εντολή από τον αρχηγό του τμήματος εγκλημάτων περί την τέχνη του FBI!

O ειδικός πράκτορας του FBI στην 20χρονη καριέρα του έχει εντοπίσει κλεμμένα έργα τέχνης και κειμήλια συνολικής αξίας 300 εκατ. δολαρίων.

Παρουσιάστηκε δε σε εκπρόσωπο της σπείρας ως άνθρωπος με πολλές διασυνδέσεις που ενδιαφερόταν για έργα τέχνης. Εκεί πατά ο συνήγορος των δραστών κι υποστηρίζει πως ο πράκτορας έδειξε ενδιαφέρον για έργα σαν αυτά που έκλεψαν, οπότε ήταν βέβαιοι πως θα βρεθεί αγοραστής και πως ήταν ερασιτέχνες.

Οργισμένος ο αμερικανός πράκτορας ισχυρίζεται πως οι δράστες μόνο ερασιτέχνες δεν ήταν και ακόμη καλύτεροι επιχειρηματίες. Ωστόσο αναμένεται να βγουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για γιοτ, πάρτι με ημίγυμνα μοντέλα και στημένες αγοραπωλησίες με κολομβιανούς εμπόρους ναρκωτικών έως την Παρασκευή που θα διαρκέσει η δίκη.


Πηγή: Τα Νέα
TAGS