Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την πολυσυζητημένη άσεμνη χειρονομία που έκανε στον αέρα, όταν ανέφερε το όνομα του αμερικανού προέδρου, η απολυμένη πλέον ρωσίδα παρουσιάστρια, υποστηρίζει ότι ήταν όλα μια παρεξήγηση.
Πριν από λίγες μέρες, η Τατιάνα Λιμάνοβα έγινε διάσημη σε...παγκόσμιο επίπεδο, όταν το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει, με την ίδια να αναφέρει το όνομα του Μπαράκ Ομπάμα και στη συνέχεια να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού της, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Το συμβάν της στέρησε τη δουλειά της, αφού η παρουσιάστρια απολύθηκε «μετά τον ντόρο» που προκλήθηκε στο διαδίκτυο, όπως διατείνεται. Η Λιμάνοβα τονίζει ότι όσοι την κατέκριναν δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ και απορρίπτει τις αιτιάσεις περί «αντι-αμερικανισμού», ισχυριζόμενη ότι η πρόθεσή της δεν ήταν σε καμία περίπτωση να προσβάλλει τον αμερικανό πρόεδρο για τον οποίο τηρεί όπως λέει «ουδέτερη στάση».

Η ρωσίδα υποστηρίζει ότι η χειρονομία ήταν ένα σημάδι προς το συνεργείο, ώστε να σηκώσει το autocue το οποίο είχε χαλάσει- κάτι που δεν συνέβαινε για πρώτη φορά- και γι' αυτό ήταν αναγκασμένη να διαβάζει τις ειδήσεις από τα χαρτιά της. Η ίδια πίστευε- όπως επισημαίνει- ότι δεν ήταν στον αέρα και έτσι έκανε την χειρονομία, η οποία «τυχαία συνέπεσε» με το όνομα του Μπ.Ομπάμα.

«Ήταν δικό μου το λάθος. Θα έπρεπε να τσεκάρω ότι όντως δεν ήμουν στον αέρα. Είναι ένα υπέροχο μάθημα για το πώς μπορούν να παρερμηνευθούν τα πράγματα» λέει στην Daily Telegraph η Λιμάνοβα, τονίζοντας ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με την ανατροφή της και δεν είναι λογικό να πιστεύει κάποιος ότι θα έκανε όντως μια τέτοια άσεμνη χειρονομία στον αέρα.

Όσο για την δημοσιότητα, διαβεβαιώνει ότι δεν την απόλαυσε καθόλου, καθώς είναι άνθρωπος «χαμηλών τόνων» και δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους προβολή.  Η Λιμάνοβα δούλευε την τελευταία δεκαετία για το κανάλι REN TV, το τηλεοπτικό κοινό του οποίου ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια.Με πληροφορίες από: ethnos.gr