Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας από τον νότιο Λίβανο στο έδαφος του βορείου Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.   «Πολλές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στην περιοχή της δυτικής Γαλιλαίας χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά εναντίον της περιοχής από την οποία εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί ότι πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό και ότι η ευθύνη για την αποφυγή αυτού του είδους των περιστατικών ανήκει στην λιβανική κυβέρνηση και τον λιβανικό στρατό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, τέσσερις ρουκέτες έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος. Μία από αυτές προκάλεσε ζημίες σε έναν ορνιθώνα, ενώ άλλη δεν εξερράγη. Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε εκτοξεύοντας οβίδες στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου.

Η στρατιωτική διοίκηση της περιοχής προχώρησε σε πυρά «για την επιχειρησιακή αποτίμηση της κατάστασης», αναφέρεται στην στρατιωτική ανακ