Αποχώρησαν και από τα δύο κτίρια της βρετανικής πρεσβείας που είχαν καταλάβει νωρίτερα την Τρίτη οι Ιρανοί φοιτητές, αναφέρουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Οι διαδηλωτές είχαν εισβάλει το πρωί, προκάλεσαν φθορές, κατα πληροφορίες απέσπασαν και έγγραφα, ενώ υπέστειλαν τη βρετανική σημαία για να ανεβάσουν την ιρανική. Η αστυνομία φαίνεται ότι δεν τους εμπόδισε να μπουν στο κτίριο αλλά αργότερα απέκλεισε την είσοδο και προσπάθησε να τους διαλύσει με δακρυγόνα.

Στη συνέχεια τους έδωσε τελεσίγραφο για να αποχωρήσουν κάτι που συνέβη στη συνέχεια.


Οργή του Λονδίνου


Αξιωματούχος δήλωσε ότι το Λονδίνο έχει «εξοργιστεί» μετά την εισβολή που αναφέρθηκε στην πρεσβεία της Βρετανίας στο Ιράν, ενώ το Φόρεϊν Όφις εξέδωσε ανακοίνωση.

«Υπήρξε μια εισβολή από ένα σημαντικό αριθμό διαδηλωτών στο κτίριο της πρεσβείας μας και υπήρξε βανδαλισμός στην ιδιοκτησία μας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι μια ρευστή κατάσταση και οι λεπτομέρειες ακόμα ανακύπτουν. Είμαστε εξοργισμένοι γι' αυτό. Είναι εντελώς απαράδεκτο και το καταδικάζουμε. Βάσει του διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένης και της Συνθήκης της Βιέννης, η ιρανική κυβέρνηση έχει σαφώς καθήκον να προστατεύει τους διπλωμάτες και τις πρεσβείες στη χώρα και αναμένουμε να δράσουν κατεπειγόντως για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο και να εγγυηθούν την ασφάλεια του (διπλωματικού) προσωπικού μας και της ιδιοκτησίας μας» επισημαίνεται.

Με πληροφορίες από tovima.gr