Σκηνές απείρου κάλλους διαδραμίστηκαν πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ με τον Τούρκο υπουργό, Εγκεμέν Μπαγίς, να ξεσπαθώνει και να επιτίθεται φραστικά σε ολλανδό ευρωβουλευτή με αφορμή μία γελοιογραφία.   «Βάλτη εκεί που ξέρεις» είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος για την σύνδεση με την ΕΕ τούρκος υπουργός στον Ολλανδό ευρωβουλευτή, Μπάρι Μάντλενερ ο οποίος του έδειξε γελοιογραφία τούρκου καλλιτέχνη, ο οποίος διώχθηκε ποινικά στην Τουρκία για το συγκεκριμένο έργο.  

Ο Μάντλενερ, που είναι γνωστός στην Ευρώπη για τις αντιτουρκικές του θέσεις, ανέφερε ότι η οπισθοδρομική ισλαμιστική ιδεολογία της Τουρκίας είναι ασύμβατη με τη φιλελεύθερη σκέψη και τις αρχές της Ε.Ε και υπογράμμισε ότι πολλοί γελοιογράφοι στην Τουρκία φοβούνται μήπως συλληφθούν, παρουσιάζοντας μάλιστα την εν λόγω κορνιζαρισμένη γελοιογραφία του  Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ.  

Μ
όλις ο Τούρκος υπουργός είδε την γελοιογραφία άστραψε και βρόντηξε.  

«Βάλ΄την εκεί που ξέρεις» του είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει το μέγεθος να αναμετρηθεί μαζί του και πρόσθεσε ότι κάποιοι στην Ευρώπη που υποφέρουν από ρατσισμό μπορούν να τύχουν νοσηλείας στην Ανατολία.    

Στη γελοιογραφία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Penguen», στο άνω δεξιό μέρος και εντός του κόκκινου κύκλου αναγράφει «Δεν υπάρχει Θεός». Ένας πιστός που μιλά στο κινητό του, υποτίθεται στο θεό λέει: «Μήπως είναι δυνατόν να μην ολοκληρώσω το τελευταίο τμήμα της προσευχής μου διότι έχω κάποια επείγουσα εργασία; Ευχαριστώ πολύ».   

Σημειώνεται ότι η γελοιογραφία αυτή ήταν η αιτία της άσκησης δίωξης σε βάρος του δημιουργού της.