Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη Συρία, από το ξέσπασμα της εξέγεσης έως τώρα, φτάνουν περίπου τους 4.000, αναφέρει το Associated Press. Παράλληλα, σήμερα, η Συρία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει την ένταξή της στην Ένωση για τη Μεσόγειο (UPM), η οποία δημιουργήθηκε το 2008 κατόπιν πρωτοβουλίας της Γαλλίας, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Συρία αναστέλλει την ένταξή της στην Ένωση για τη Μεσόγειο σε απάντηση για τα ευρωπαϊκά μέτρα που ελήφθησαν εναντίον της", επισημαίνεται σε ανακοίνωση που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε δύο Σύρους αξιωματούχους και δύο συριακά ιδρύματα επειδή υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση και ζήτησε να κλιμακωθούν οι πιέσεις προς τη Συρία για να σταματήσει την άσκηση βίας στους διαδηλωτές.

Το υπουργείο επισημαίνει επίσης σε ανακοίνωσή του ότι είναι πολύ σημαντικό να κλιμακωθούν οι πιέσεις που ασκούνται στη συριακή κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει το συριακό καθεστώς τη χρήση ωμών τακτικών κατά των διαδηλωτών που υπερασπίζονται τη δημοκρατία.
TAGS