Ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι συνέπειες για την Ευρωζώνη θα είναι καταστροφικές, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει.  Ωστόσο,  η Αριάνα Χάφινγκτον, πρόεδρος και editor in chief του AOL Huffington Post Media Group, δήλωσε το περασμένο Σάββατο μιλώντας στο συνέδριο του Economist ότι η Ελλάδα εκτός ευρώ και χωρίς τα μέτρα λιτότητας που συνεπάγονται της παραμονής της στην Ευρωζώνη θα ήταν περισσότερο ευνοημένη. Αφού όπως εξήγησε η κ. Χάφινγτον μονάχα με το δικό της νόμισμα η χώρα θα καταφέρει να πετύχει την ευελιξία που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί πραγματικά και να μην περιορίζεται από συνεχή και επαχθή, για το λαό και την οικονομία της, μέτρα λιτότητας. «Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη η προτεραιότητα της θα είναι μονάχα τα μέτρα λιτότητας», τόνισε χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής κυρία Χάφινγκτον.

Η «σιδηρά κυρία» των αμερικανικών media υποστήριξε επίσης ότι τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποχρεώνουν την Ελλάδα να κάνει περικοπές στον προϋπολογισμό της με αντάλλαγμα νέα δάνεια ώστε να αποφευχθεί μία ξαφνική χρεοκοπία το έλλειμμα της χώρας εκτοξεύεται κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες ενώ τα φορολογικά της έσοδα μειώνονται.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μόλις μερικοί μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Αριάνα Χάφινγκτον επισκέφθηκε την Αθήνα και δείπνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου σε εστιατόριο της Κηφισιάς ενώ είχε προλάβει κιόλας να ποζάρει ακόμη και με τους «Αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος.