Μόλις 13 ετών ήταν η 20χρονη σήμερα Annabel Norris, από το Gildersmore του West Yorkshire, όταν βρέθηκε παγιδευμένη στον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας. Έχασε περίπου 20 κιλά και έφθασε να ζυγίζει 31! Το κορίτσι μπήκε σε αυτή την επικίνδυνη περιπέτεια, επειδή μια παρέα παιδιών στο σχολείο την κορόιδευε για το κόκκινο χρώμα των μαλλιών της.

Τρομοκρατημένοι οι γιατροί ανακοίνωσαν στην ίδια και την μητέρα της, ότι βρισκόταν σε απόσταση μόλις 12 ωρών από το θάνατο, όταν σε ηλικία 16 ετών εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ έπασχε ήδη τέσσερα χρόνια από τη νόσο. Η Annabel Norris κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά της και τώρα απολαμβάνει μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.


Η 20χρονη μιλώντας για την δραματική της εμπειρία ανέφερε: «Η μητέρα μου ήταν αυτή που με έκανε να πιστέψω ότι δεν ήθελα να πεθάνω. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό που πέρασα και δεν θα τα είχα καταφέρει αν δεν ήταν εκείνη δίπλα μου».

«Πλέον έχω ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που είχα με το σώμα μου. Μου αρέσει πολύ το φυσικό χρώμα των μαλλιών μου. Όμως όταν έπασχα από την ανορεξία όλα αυτά για μένα ήταν μια… κόλαση. Μακάρι να μην το περνούσε κανένας άλλος αυτό που πέρασα εγώ» πρόσθεσε.

Την κοπέλα πείραζε συνεχώς μια παρέα παιδιών για το χρώμα των μαλλιών της. Μάλιστα της έστελναν και email λέγοντάς της ότι είναι μια «χοντρή, κόκκινη αγελάδα». «Μεγάλωσα μισώντας τα κόκκινα μαλλιά μου και το σώμα μου και πίστευα ότι ο μόνος τρόπος για να γίνω αποδεκτή ήταν να βάφω τα μαλλιά μου σε διαφορετικά χρώματα και να… σταματήσω να τρώω» είπε.

 Άλλαζε το χρώμα των μαλλιών της κάθε εβδομάδα, έκανε πολλές ώρες γυμναστική και… παρέλειπε τα γεύματα. «Η μητέρα μου ανησύχησε πολύ, ειδικά όταν ανακάλυψε τα κοροϊδευτικά email που μου έστελναν από το σχολείο. Με πήγε σε ένα γιατρό, ο οποίος διέγνωσε ότι έπασχα από ανορεξία και μπήκα στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Ύστερα από τέσσερις μήνες εντατικής θεραπείας, πήρα ξανά βάρος.

 Οι γιατροί μου επέτρεψαν να γυρίσω στο σπίτι, αλλά με το που ξαναπήγα σχολείο, άρχισαν ξανά και τα πειράγματα. Και ήταν χειρότερα απ’ ότι ήταν πριν. Το αποτέλεσμα ήταν να κατρακυλήσω και μέσα σε οκτώ μήνες να μπω και στο νοσοκομείο». 

Το Μάιο του 2007, σε ηλικία 16 ετών, ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το κρεβάτι και εισήλθε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η καρδιά της ήταν τόσο αδύναμη που υπήρχε περίπτωση να μην άντεχε παρά μόνο μερικές ώρες.

Μιλώντας για την περιπέτεια του παιδιού της η μητέρα της 20χρονης, Dorianne είπε χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που γεννήθηκε λατρεύαμε το ανοιχτό, κόκκινο χρώμα των μαλλιών της. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν μου είπε ότι έγινε ανορεκτική επειδή την κορόιδευαν γι’ αυτό. Έπαθα σοκ και ήμουν απελπισμένη. Το στομάχι της είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Οι γιατροί μου είπαν ότι αν είχε μείνει μία ακόμη μέρα στο σπίτι, θα μπορούσε να είχε πεθάνει».

Πηγή: star.gr