Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει σε «πρωτοσέλιδο» ρεπορτάζ του το Bloomberg, οι δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών για χριστουγεννιάτικα δέντρα θα σημειώσουν φέτος αύξηση κατά 3.1% φθάνοντας σε απόλυτο αριθμό τα 3, 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, το νούμερο αυτό είναι περίπου δύο φορές το ποσό που θέλει να εισπράξει από το τέλος ακινήτων η ελληνική κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, οι Αμερικανοί θα ξοδέψουν περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν 25 εκατομμύρια φυσικά δέντρα και άλλα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν 10 εκατομμύρια πλαστικά δέντρα.

«Περιμένουμε ισχυρές πωλήσεις αυτή τη χρoνιά όχι μόνο στα δέντρα αλλά και γενικότερα στην περίοδο των διακοπών», επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποι της Home Depot, μεγαλύτερης αλυσίδας οικιακών ειδών και χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Οι δαπάνες για χριστουγεννιάτικα δέντρα βρίσκονται για τρίτη χρονιά σε άνοδο ύστερα απο την καταβύθιση (σε ποσοστό περίπου 11%) του 2008 μεσούσης της ύφεσης.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ σημείωσε τον τελευταίο μήνα τον υψηλότερο ρυθμό ανόδου από το 2003 κι έπειτα, ενώ τα ποσοστά ανεργίας το Νοέμβριο βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 32 μηνών.


Πηγή: ethnos.gr