Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις κυβέρνησης και αστυνομίας, ρώσοι διαδηλωτές κατέβηκαν ξανά το απόγευμα της Τρίτης στους δρόμους της Μόσχας επιχειρώντας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για εκλογική νοθεία και να ζητήσουν «μια Ρωσία χωρίς τον Βλαντιμίρ Πούτιν». Σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, πολίτες συνελήφθησαν, ερρίφθησαν φωτοβολίδες, ενώ διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι και με υποστηρικτές του Πούτιν σε κεντρική πλατεία, με τους μεν να φωνάζουν «ντροπή» και συνθήματα κατά του κυβερνώντος κόμματος και τους δε, να χτυπούν τύμπανα και να φωνάζουν «Πούτιν, Ρωσία».  

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι συνελήφθησαν από τις Αρχές στη Μόσχα με τη δικαιολογία της μη εγκεκριμένης διαδήλωσης και άλλοι 200 στην Αγία Πετρούπολη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο Μπόρις Νεμτσόφ, σημαντικός παράγοντας της αντιπολίτευσης.   

Δύο αντιπολιτευόμενοι μπλόγκερ που συνελήφθησαν τη Δευτέρα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 ημερών.  

Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και άνδρες των δυνάμεων καταστολής έχουν αναπτυχθεί από το πρωί της Τρίτης στη Μόσχα, με τη ρωσική κυβέρνηση να διαμηνύει ότι θα κατασταλούν οι διαδηλώσεις «που δεν έχουν επίσημη έγκριση» και τη αστυνομία να συμπληρώνει ότι δεν θα ανεχθεί τις «προκλήσεις».  

Στους δρόμους της Μόσχας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων ετών με τους πολίτες να καταγγέλλουν νοθεία στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών και να ζητούν την «έξοδο» του Πούτιν.


Πηγή: tovima.gr