Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να σκοτώσουν διαδηλωτές στη χώρα του λέγοντας ότι «μόνο ένας τρελός» θα το έκανε αυτό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και μεταδόθηκε χθες Τρίτη. Ο Σύρος πρόεδρος αμφισβήτησε εξάλλου τον απολογισμό του ΟΗΕ για τους 4.000 νεκρούς στις επιχειρήσεις καταστολής λέγοντας ότι «η πλειοψηφία» των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ήταν «υποστηρικτές του καθεστώτος και όχι το αντίθετο».

Ο Άσαντ υποβάθμισε επίσης τις συνέπειες των κυρώσεων που ελήφθησαν σε βάρος της χώρας του λέγοντας ότι «δεν συνιστούν κάτι καινούργιο».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι αρνήσεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σχετικά με την ευθύνη του στην καταστολή στη Συρία «δεν είναι αξιόπιστες» και αντικρούονται από πολλές μαρτυρίες.

«Απλά δεν είναι αξιόπιστος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Τζέι Κάρνεϊ, που ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Άσαντ ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για το θάνατο χιλιάδων διαδηλωτών στη χώρα του.

Πηγή: kathimerini.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS