Μεγάλη ήττα για τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg η δημοσιοποίηση των προσωπικών του φωτογραφιών λόγω κενού ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου. Χθες βγήκαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά φωτογραφίες του Zuckerberg με την κοπέλα του και το τεράστιο σπίτι του που κοστίζει 7 εκατομμύρια δολάρια χωρίς την άδεια του. 

Τις φωτογραφίες δημοσιοποίησε ένας web expert ο οποίος ήθελε να αποδείξει το κενό ασφαλείας που υπάρχει στο κοινωνικό δίκτυο και με το οποίο αν κάποιος κάνει πολλά reports σε φωτογραφίες χρηστών του δίνεται η δυνατότητα να έχει πρόσβαση ακόμη και σε φωτογραφίες που είχαν σήμανση «private» και τις έβλεπε μόνο ο χρήστης που τις είχε ανεβάσει.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι αυτό το πρόβλημα είναι προσωρινό λόγω των τελευταίων αλλαγών στις ρυθμίσεις ασφαλείας και ότι δεν θα μπορούν για πολύ καιρό ακόμη να βλέπουν οι χρήστες τις φωτογραφίες των άλλων.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες από τη «χλιδάτη» ζωή του Ζούκερμπερκ κάνουν το γύρο του διαδικτύου αποδεικνύοντας ότι ούτε ο ίδιος ο ιδρυτής του κατάφερε να προστατευθεί, πόσο μάλλον οι απλοί χρήστες.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ιδιωτικές στιγμές του με την κοπέλα του και τους φίλους του αλλά και μια φωτογραφία στην οποία κρατά μια νεκρή κότα η οποία στη συνέχεια έγινε... πανέ. Όλοι τώρα περιμένουν τι θα απαντήσει ο ίδιος...

Πηγή: mediagate.gr