Ένας πενηντάχρονος που παντρεύτηκε μια τριαντάχρονη, χωρίς να γνωρίζει ότι η νέα γυναίκα είχε προσβληθεί από τον ιό AIDS, ζήτησε από το Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, να κηρύξει τον γάμο άκυρο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο δικαστής απεφάνθη ότι η περίπτωση δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία εκείνων που δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση του δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, όπου κατέφυγε ο σύζυγος για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, απέρριψε την αίτησή του την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι ήταν λάθος να πιστεύει ότι αν ο γάμος είχε κηρυχθεί άκυρος, θα απέφευγε την μοιρασιά της ακίνητης περιουσίας.

Ο καυγάς, δηλαδή, ήταν για το πάπλωμα. 

Η σύζυγος, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από τον ιό AIDS το 2006. Ο γάμος έγινε έναν χρόνο αργότερα, χωρίς ο γαμπρός να γνωρίζει την πάθηση της συντρόφου του. Σήμερα θα πει ότι αν το γνώριζε αποκλείεται να την παντρευόταν.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι πριν ένα χρόνο η παθούσα υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου την οποία απέρριψε ο σύζυγος, ζητώντας αντ' αυτού, να κηρυχθεί ο γάμος άκυρος.

Ο νομικός σύμβουλος, Ian Sharn, από την εταιρία Slater and Gordon, θα πει ότι το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι ΅ερεύνησε το ιστορικό του άλλου πριν τον παντρευτείς'.

Ο ίδιος θα προσθέσει ότι αν γινόταν δεκτή η αίτηση του άντρα, αυτό σίγουρα θα άνοιγε το Κουτί της Πανδώρας, τονίζοντας ότι «η περίπτωση του να αποκρύψει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας δεν διαφέρει από το να πει ψέματα για την οικονομική του κατάσταση ή τα οικονομικά του σχέδια για το μέλλον».

Διευκρίνισε, εντούτοις, σε ποιες περιπτώσεις ο γάμος θεωρείται άκυρος και αυτές συμπεριλαμβάνουν: διγαμία, πλαστό γάμο, γάμο από εξαναγκασμό, πλαστή ταυτότητα.

«Η υπόθεση αυτή δεν ανήκει σε καμία από τις προαναφερόμενες κατηγορίες, παρότι η σύζυγος απέκρυψε ένα σοβαρό θέμα υγείας από το οποίο κινδύνευε αυτή η ίδια η ζωή του συζύγου της».

Δεν έγινε γνωστό αν ο σύζυγος έχει επίσης προσβληθεί από τον ιό του AIDS.