Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ διαβεβαίωσε σήμερα Κυριακή πως οι σχέσεις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί είναι «πολύ καλές» και θα συνεχίσουν να είναι, παρά το βρετανικό «όχι» την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. «Εφέτος, η εξωτερική πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Ουίλιαμ Χέιγκ στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News, επικαλούμενος την επέμβαση στη Λιβύη, στην οποία οι δύο χώρες ήταν ομόφωνες.

Επικαλέστηκε επίσης τη «μεγάλη αλληλεγγύη» που εξέφρασε το Παρίσι τη στιγμή της καταστροφής της πρεσβείας της Βρετανίας στις 29 Νοεμβρίου στην Τεχεράνη.

«Αυτό συνεχίζεται και θα έχουμε μια σύνοδο κορυφής Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας τις ερχόμενες εβδομάδες», συνέχισε ο υπουργός, που διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις του Ντέιβιντ Κάμερον και του Νικολά Σαρκοζί είναι «πολύ καλές».

Την Παρασκευή (9/12), έπειτα από την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να αποδεχθεί μια αναθεώρηση των συνθηκών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγο για «απαράδεκτους όρους» που έθεσε το Λονδίνο.

«Ήμουν μαζί τους στη διάρκεια της συνάντησης την Πέμπτη το βράδυ πριν από τις διαπραγματεύσεις και βεβαίως έχουν ειλικρινείς σχέσεις, αλλά καλές και εγκάρδιες, και όλο αυτό θα συνεχιστεί», διαβεβαίωσε ο Ουίλιαμ Χέιγκ.