Ο πρόεδρος του Πακιστάν Άσιφ Άλι Ζαρντάρι θα παραμείνει στο Ντουμπάι για άλλες δύο εβδομάδες, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του σε νοσοκομείο που ενέτεινε την φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.   Η υγεία του 56χρονου Ζαρντάρι βελτιώνεται ταχύτατα στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αλλά θα παραμείνει σε αυτό για δύο εβδομάδες για να αναρρώσει, είπε ο πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι σε μια συνέντευξή του στο BBC που το βρετανικό δημόσιο δίκτυο δημοσίευσε στον ιστότοπό του χθες.

Ο Γκιλάνι διέψευσε τις φήμες περί του ότι ο Πακιστανός πρόεδρος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και ότι ο στρατός προσπαθεί να τον ανατρέψει.

Ο Ζαρντάρι - που αντιμετωπίζει πρόβλημα πίεσης και πάσχει από διαβήτη - αντιμετώπισε έντονες πολιτικές πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρεσβευτής της χώρας στην Ουάσινγκτον παραιτήθηκε μετά το σάλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι παρέδωσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο ένα έγγραφο με το οποίο η κυβέρνηση φέρεται να ζητούσε βοήθεια για να αποτραπεί πραξικόπημα τον Μάιο. Έπειτα από μερικές ημέρες ακολούθησε η επιδρομή ελικοπτέρων του NATO στην οποία σκοτώθηκαν 24 πακιστανοί στρατιώτες.
Έκτοτε, το Ισλαμαμπάντ έχει κλείσει τις οδούς ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του NATO στο Αφγανιστάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Γκιλάνι είπε στο BBC ότι η διακοπή του ανεφοδιασμού μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ακόμα. «Μπορεί να συνεργαζόμαστε αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη», είπε ο Γκιλάνι αναφερόμενος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.