Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στα συριακά στρατεύματα και λιποτάκτες του στρατού στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κατοικιών στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο.
   
Η Ιντλίμπ θεωρείται προπύργιο λιποτακτών του στρατού που προσπαθούν να διαφύγουν στην γειτονική Τουρκία.
   
Στη νότια επαρχία Νταράα, ομάδα λιποτακτών του στρατού επιτέθηκε σήμερα εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
   
Οι αυξανόμενες συγκρούσεις ανάμεσα στους λιποτάκτες και στις τακτικές δυνάμεις του στρατού μπορεί να οδηγήσουν τη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο, σύμφωνα με παρατηρητές.
   
Λιποτάκτες του στρατού έχουν σχηματίσει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και εξαπολύουν επιθέσεις σε κυβερνητικούς στόχους.
   
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στις οποίες ζητείται η απομάκρυνση του αλ Ασαντ από τον Μάρτιο.
   
Η κυβέρνηση καταγγέλλει ως υπεύθυνες για την εξέγερση κατά του αλ Ασαντ ένοπλες συμμορίες που χρηματοδοτούνται από τις αραβικές και τις δυτικές χώρες.