Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα πως, αν εκλεγεί, θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. «Αν εκλεγώ πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επαναδιαπραγματευτώ τη συμφωνία αυτή για προσθέσω αυτά που σήμερα λείπουν--αποτελεσματικότητα απέναντι στις αγορές- εύχομαι να μην έχουμε υποβαθμιστεί μέχρι τότε για το συμφέρον της χώρας μου», υπογράμμισε ο Ολάντ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.  
   
«Δεύτερον, θα φροντίσω να συμπεριληφθούν (στη συμφωνία) όσα λείπουν, όπως η επέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα ευρωομόλογα και ένα Ταμείο Οικονομικής Βοήθειας- δηλαδή όλα όσα θα επιλύσουν τη σημερινή πίεση στις αγορές, ώστε τελικά να υπάρξει ανάπτυξη», πρόσθεσε.   
   
«Αν εκλεγώ πρόεδρος θα ψηφίσω στο κοινοβούλιο, το οποίο θα είναι και αυτό νέο, εξαιρετικά ακριβή προγραμματικό νόμο δημοσιονομικής πολιτικής με στόχο την επιστροφή το 2017 στην δημοσιονομική ισορροπία. Θα δεσμευτώ για αυτό ενώπιον των ευρωπαίων εταίρων μας και ενώπιον του γαλλικού λαού», επισήμανε.   

«Δεν είμαι της λογικής» να ψηφίσω ή όχι έναν χρυσό κανόνα, είπε ο Ολάντ. «Μπορούμε να ψηφίσουμε όλους τους χρυσούς κανόνες σε όλες τις χώρες, αλλά αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, κανένας στόχος δεν θα επιτευχθεί», κατέληξε.