Το Ιράν «κλωνοποιεί» το αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό


Το Ιράν σκοπεύει να αντιγράψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου RQ-170 που αναχαίτισε την περασμένη εβδομάδα και θα εξοπλίσει με αυτό τις δυνάμεις του, δήλωσε σήμερα Ιρανός κοινοβουλευτικός τον οποίο επικαλείται η κρατική ιρανική τηλεόραση. "Βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της αποκρυπτογράφησης των κωδικών" του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και "το προσεχές στάδιο θα είναι η αναπαραγωγή του", δήλωσε ο Παρβίζ Σορουρί αξιωματούχος της κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής για την ιρανική εθνική ασφάλεια.

"Στο προσεχές μέλλον θα είμαστε ικανοί να το παράγουμε εν σειρά", προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ιρανική εκδοχή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους "θα υπερτερεί" μάλιστα του αμερικανικού.

"Όταν σπάσουμε τους κωδικούς" το Ιράν "θα αποκτήσει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τις αμερικανικές τεχνικές κατασκοπείας", σημείωσε ο Σορουρί.

"Δεν μπορώ να πω πότε θα γίνει αυτό, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο", κατέληξε.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι οι μονάδες της ηλεκτρονικού πολέμου κατάφεραν στις 4 Δεκεμβρίου να πάρουν τον έλεγχο ενός RQ-170 Sentinel το οποίο είχε διεισδύσει στον ιρανικό εναέριο χώρο από το Αφγανιστάν και ότι το προσγείωσαν με επιτυχία στο ιρανικό έδαφος χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο