Στη χώρα του κατέφθασε το βράδυ της Κυριακής, ο πρώην δικτάτορας του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα σχεδόν 22 χρόνια από όταν οι δυνάμεις των ΗΠΑ τον είχαν απομακρύνει βίαια από το γραφείο του.  Tον περασμένο μήνα, γαλλικό δικαστήριο ενέκρινε την έκδοσή του στον Παναμά, καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου του, Hugo Spadafora, όπως και για το θάνατο τουλάχιστον ενός ακόμη ανθρώπου.   

Ο ίδιος ο Νοριέγκα έχει καταδικαστεί ερήμην για τρεις υποθέσεις δολοφονιών με 11 θύματα, περιλαμβανομένου του αποκεφαλισμού ενός γιατρού, του Ούγο Σπανταφόρα, που είχε απειλήσει να αποκαλύψει τις σχέσεις του με λαθρέμπορους ναρκωτικών (1985), καθώς και των εκτελέσεων εννέα αξιωματικών που είχαν αποπειραθεί να προβούν σε πραξικόπημα (1989).   

Ο 77χρονος Νοριέγκα αναμένεται να οδηγηθεί κατευθείαν στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα οδηγηθεί στις φυλακές El Renacer, όπου θα διαμένει σε απομονωμένο κελί.   

Η επιστροφή του εξασθενημένου Νοριέγκα, ο οποίος είχε γίνει γνωστός διότι κράδαινε μια ματσέτα στις ομιλίες του, δεν αναμένεται να έχει κάποια σοβαρή επίπτωση στο πολιτικό σκηνικό του Παναμά.   

Τυπικά ο Νοριέγκα θα μπορούσε να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό αλλά η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν θα τύχει «ευνοϊκής μεταχείρισης».