Συμπάθειες και μίση φαίνεται πως προκαλεί στους αναγνώστες του περιοδικού TIME (και της ιστοσελίδας του) ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συγκέντρωσε τις περισσότερες θετικές και αρνητικές ψήφους στην περίφημη ψηφοφορία για το πρόσωπο της χρονιάς που τελειώνει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού στην οποία πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία συγκέντρωσε 122.928 ψήφους, κερδίζοντας τον τίτλο του πιο δημοφιλούς προσώπου του 2011. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα με 74.112 με το «99%» (το κίνημα Occupy Wall Street) να καταλαμβάνει την τρίτη.

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν συγκέντρωσε και τις περισσότερες αρνητικές ψήφους! Περισσότερα από 180.000 άτομα ψήφισαν κατά του τούρκου πρωθυπουργού.

Στο δημοσίευμα, μάλιστα του TIME φιλοξενείται μία φωτογραφία με tweet έλληνα χρήστη που εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τον Ερντογάν και ενός τούρκου χρήστη του Twitter που επιθυμεί τον πρωθυπουργό της χώρας του στο εξώφυλλο του διάσημου περιοδικού.


Β.Β.