Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Wall Street» απέκλεισαν τα ξημερώματα τις εισόδους σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.  Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς, με τους συγκεντρωμένους να κρατούν πλακάτ που έγραφαν «Κλείστε τη Γουόλ Στριτ στην προκυμαία». Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι στόχος τους είναι να πλήξουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στα λιμάνια των ΗΠΑ.

Οι κινητοποιήσεις τους προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία πολλών λιμανιών, οδηγώντας σε μερική αναστολή των δραστηριοτήτων στις προβλήτες των λιμανιών του Όκλαντ στην Καλιφόρνια και του Πόρτλαντ στο Όρεγκον.

Στο Πόρτλαντ, εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους σε δύο προβλήτες μη επιτρέποντας την είσοδο σε φορτηγά οχήματα. Δύο άτομα συνελήφθησαν επειδή κρατούσαν σπαθί και όπλο, ωστόσο ο εκπρόσωπος του κινήματος Occupy δήλωσε ότι αυτοί δεν είχαν σχέση με το κίνημα.

Στο Όκλαντ, τα σωματεία που εκπροσωπούν τους ναυτεργάτες και τους αχθοφόρους έστειλαν τους περίπου 150 εργαζόμενους στα σπίτια τους μετά τoν αποκλεισμό των εισόδων από τους διαδηλωτές.

Ανάλογες «καταλήψεις» πραγματοποιήθηκαν επίσης στo Άνκορατζ της Αλάσκα, στο Λονγκ Βιού του Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, στο Σιάτλ, καθώς επίσης και στο Βανκούβερ του Καναδά.

πηγή: real.gr