Νέες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη στήριξη των πολιτών στο βέτο που άσκησε ο πρωθυπουργός Κάμερον κατά μίας νέας συνθήκης για το σύνολο της ΕΕ. Σε δημοσκοπήσεις για το πρακτορείο Reuters και για την εφημερίδας «Σαν» οι Συντηρητικοί του κ. Κάμερον παίρνουν για πρώτη φορά φέτος το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου από τους Εργατικούς.  

Σε αμφότερες τις δημοσκοπήσεις οι Τόρις συγκεντρώνουν ποσοστό 41% έναντι 39% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του αναπληρωτή πρωθυπουργού Νικ Κλεγκ, που επέκριναν το βέτο, εμφανίζονται αποδυναμωμένοι με 11% και 10% αντίστοιχα στις δύο δημοσκοπήσεις.  

Σε τρίτη σφυγμομέτρηση για λογαριασμό της εφημερίδας Ιντιπέντεντ, Συντηρητικοί και Εργατικοί έρχονται ισόπαλοι με 38% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 12% των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.  

Το ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό εξάλλου αποκαλύφθηκε ακόμα πιο έντονα μετά την άρνηση των βουλευτών των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να ψηφίσουν υπέρ πρότασης που κατατέθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων για απονομή ευσήμων στον κ. Κάμερον για τη στάση του στις Βρυξέλλες.