Η Νότια Κορέα επέβαλε σήμερα νέες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν απαγορεύοντας τις επενδύσεις στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και ενέταξε στη μαύρη λίστα και άλλες ιρανικές εταιρίες και το προσωπικό τους--μία απόφαση που ωστόσο δεν ικανοποιεί απόλυτα την Ουάσινγκτον. Το υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει ανοιχτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η κεντρική ιρανική τράπεζα στη Σεούλ ώστε να μην διαταραχθούν οι προμήθειες αργού πετρελαίου από την χώρα αυτή του Κόλπου η οποία καλύπτει σχεδόν το 10% των πετρελαϊκών αναγκών της.  
   
Νόμος που ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον επιχειρεί να πιέσει τις χώρες να κλείσουν τους λογαριασμούς του Ιράν στο έδαφός τους, σε μία προσπάθεια να επιβραδύνουν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, διαφορετικά κινδυνεύουν να αποκοπούν από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.  

«Θα προσθέσουμε (στη λίστα) 99 εταιρίες και έξι υπαλλήλους που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
TAGS