Τουλάχιστον 21 μαχητές που φέρονται να συνδέονταν με τους Ταλιμπάν και ένας άνδρας της παραστρατιωτικής δύναμης της Συνοριοφρουράς σκοτώθηκαν χθες σε μάχη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, είπε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.   Η μάχη ξέσπασε στην περιοχή Γιλτζού, στην Ορακζάι, μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών όπου μαχητές που συνδέονται με την οργάνωση Κίνημα των Σπουδαστών του Πακιστάν (Tehrik-e-Taliban Pakistan, TTP) εμπλέκονται σε συγκρούσεις με κυβερνητικά στρατεύματα.

Αξιωματούχος της Συνοριοφρουράς είπε ότι άνδρες της δύναμης αυτής περνούσαν από την περιοχή όταν δέχθηκαν αιφνιδιαστική επίθεση και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

«Οι άνδρες μας απέκρουσαν την επίθεση και σκότωσαν 21 επιτιθέμενους», είπε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. «Όμως ένας από τους στρατιώτες μας επίσης σκοτώθηκε και 22 τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Το Κίνημα είναι μια οργάνωση-ομπρέλα περίπου 12 παρατάξεων ισλαμιστών που δρουν σε διάφορα τμήματα της μεθορίου του Πακιστάν με το Αφγανιστάν.