Οι αρχές της Συρίας θα δεχτούν σήμερα τον απεσταλμένο των αράβων παρατηρητών, σύμφωνα με το αραβικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης που η Δαμασκός έχει αποδεχτεί, αλλά δεν έχει εφαρμόσει, ανακοίνωσε άραβας διπλωμάτης.    «Η συριακή κυβέρνηση θα υπογράψει σήμερα το απόγευμα το πρωτόκολλο» προστασίας πως πολιτών, διευκρίνισε ο διπλωμάτης αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και πρόσθεσε πως το έγγραφο θα επικυρωθεί από τον σύρο υφυπουργό Εξωτερικών Φαϊσάλ αλ-Μακντάντ.   
   
Εκπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.   
   
Χθες Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν Γιούσεφ μπιν Αλάουι, μέλος της υπουργικής επιτροπής για την εφαρμογή του αραβικού σχεδίου, τόνισε πως η Συρία είναι πιθανό να υπογράψει το πρωτόκολλο «μέσα σε 24 ώρες».   
   
Ο επικεφαλής της αραβικής επιτροπής για τη Συρία, πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ μπιν Γιάσεμ Αλ-Τάνι επισήμανε από την πλευρά του ότι «διαθέτει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο σύρος πρόεδρος θα υπογράψει» το σχέδιο.   
   
Ο σεΐχης Χάμαντ επισήμανε το Σάββατο ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος προσανατολίζεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία εξαιτίας της άρνησης της Δαμασκού να αποδεχτεί το αραβικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης. Το σχέδιο αυτό προβλέπει την απελευθέρωση όλων αυτών που συνελήφθησαν από την αρχή της εξέγερσης, την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από τις πόλεις και το να επιτραπεί σε άραβες παρατηρητές και ξένους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη Συρία.