Η 25χρονη Σάρα Μέισον (εικονιζόμενη, η κοπέλα με τον κίτρινο σκούφο) έγινε διάσημη όταν το πρόσωπό της βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, συμβολίζοντας τους διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους το 2011 από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ως τη Νέα Υόρκη.  Η Σάρα Μέισον εργάζεται σε γκαλερί και είναι μέλος του κινήματος «Καταλάβετε το Λος Άντζελες».

Ήταν μόνο θέμα χρόνου να βρεθεί ποια είναι η κοπέλα της φωτογραφίας. 

Ο φωτογράφος Τεντ Σόκι εντυπωσιάστηκε από τον χαρακτηριστικό κίτρινο μάλλινο σκούφο της κοπέλας, το απείθαρχο βλέμμα της και το μαντίλι (που στην πραγματικότητα έγραφε 99%, το σύνθημα των «Αγανακτισμένων») και τράβηξε τη διάσημη, πλέον, λήψη.

Στη συνέχεια, ο Σέπαρντ Φέιρι, καλλιτέχνης street art επεξεργάστηκε τη φωτογραφία που μπήκε τελικά στο εξώφυλλο του Time με τα πρόσωπα της χρονιάς.

Η 25χρονη Σάρα Μέισον κρύφτηκε μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Η νεαρή κοπέλα εργάζεται σε γκαλερί στη Σάντα Μόνικα και προηγούμενες φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν μια μελαχρινή γυναίκα που μιλάει παθιασμένα για αυτά που πρεσβεύει. Αποφάσισε να ενταχθεί στο κίνημα όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και να αποπληρώσει το δάνειο που πήρε, προκειμένου να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Παρά τη διεθνή απήχηση του περιοδικού, η ίδια δηλώνει: «Αυτό δεν αφορά προσωπικά εμένα, αλλά τη γενιά μου».

«Πιστεύω ότι το κίνημα "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" ανέδειξε το γεγονός πως οι φοιτητές κάνουν μια επένδυση στη μόρφωσή τους και κατόπιν βγαίνουν στον πραγματικό κόσμο και διαπιστώνουν ότι η επένδυση αυτή είναι στην ουσία άχρηστη» λέει.

Πηγή: in.gr
TAGS