Ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης street art, Banksy, διάλεξε έναν «βέβηλο» τρόπο για να καταγγείλει τα φαινόμενα παιδεραστίας που παρουσιάζονται στους κόλπους της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Έφτιαξε μία προτομή, την οποία αποκάλεσε Cardinal Sin («Καρδινάλιος Αμαρτία»), και την παρουσίασε σε έκθεση σε γκαλερί στο Λίβερπουλ.

Το έργο παρουσιάζει ένα παραμορφωμένο πρόσωπο -θυμίζει την τεχνική του «μωσαϊκού» που βάζουν συχνά σε εικόνες για να κρύψουν την ταυτότητα κάποιου- ή τα pixel στις ψηφιακές εικόνες όταν αυτές μεγεθύνονται υπερβολικά. 

Είναι ένα «πειραγμένο» αντίγραφο από πέτρα μιας προτομής καθολικού καρδινάλιου του 18ου αιώνα.

«Δεν είμαι ποτέ σίγουρος για το ποιος αξίζει πραγματικά να τοποθετηθεί σε ένα βάθρο ή να γίνει χίλια κομμάτια κάτω από αυτό» δήλωσε ο Banksy, ο οποίος διατηρεί μυστική την πραγματική του ταυτότητα και δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις. 

«Το άγαλμα; Φαντάζομαι ότι θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις ''χριστουγεννιάτικο δώρο"» λέει, καταγγέλλοντας «τα ψέματα, τη διαφθορά, την εξαπάτηση» στους κόλπους της εκκλησίας.

Εκπρόσωπος της Walker Art Gallery του Λίβερπουλ διευκρίνισε ότι ο καλλιτέχνης προσέγγισε την γκαλερί, ζητώντας να εκτεθεί το συγκεκριμένο έργο του σε αίθουσα με κλασικά έργα τέχνης. 

Η διεύθυνση το τοποθέτησε δίπλα σε έναν πίνακα του Ρούμπενς και έναν του Ισπανού ζωγράφου Μουρίλιο.

Πηγή: in.gr