Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνεχίστηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ, που παραμένει αποκλεισμένη. Στις συγκρούσεις--που ξέσπασαν καθώς οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να καταλάβουν τον έλεγχο της πλατείας τις πρώτες πρωινές ώρες--τραυματίστηκαν 32 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος του υπουργείου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είχε κάνει λόγο για 4 τραυματίες.

Ένας συντονιστής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών των διαδηλωτών όμως έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ένας γιατρός σε νοσοκομείο εκστρατείας των διαδηλωτών είπε ότι είδε ένα παιδί 14 ετών να έχει τραυματιστεί από σφαίρα στο στήθος.

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) επέρριψε νωρίτερα σήμερα στους διαδηλωτές την ευθύνη για τη βία στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι αφότου ξέσπασαν τα νέα επεισόδια την Παρασκευή. Υποστήριξε ότι ο στρατός αναγκάστηκε να επέμβει για να προστατεύσει την δημόσια περιουσία.

Τα κτίρια όπου εδρεύουν η βουλή και η κυβέρνηση βρίσκονται μερικές δεκάδες μέτρα από την Ταχρίρ. Ο στρατός έχει στήσει τσιμεντένια οδοφράγματα για να μην αφήσει τους διαδηλωτές να φθάσουν στα κτίρια αυτά.

Μια οργάνωση ακτιβιστριών σχεδίαζε να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο του Καΐρου για να καταδικάσει τη χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών.

Σχετικό θέμα: Αίγυπτος: Ένα δράμα δίχως τέλος για τον λαό της Ταχρίρ