Δικαστήριο της Μασαχουσέτης έκρινε ένοχο έναν 29χρονο που είχε κατηγορηθεί ότι προσέφερε στήριξη στην Αλ Κάιντα μεταφράζοντας αραβικά μηνύματα ενώ ταξίδευε και στην Υεμένη για να εκπαιδευτεί σε τρομοκρατικές πρακτικές. Ο Τάρεκ Μεχάνα κρίθηκε ένοχος και για τις επτά κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί.

Ο 29χρονος συνελήφθη το 2009 και κατηγορήθηκε για «συνωμοσία με σκοπό την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες» και άλλα αδικήματα, όπως συνωμοσία για την διάπραξη δολοφονίας σε ξένη χώρα και ψευδή κατάθεση.

Στη διάρκεια της δίκης οι εισαγγελικές αρχές υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος ανταποκρίθηκε σε ένα κάλεσμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν. Μετέφραζε κείμενα και βίντεο από τα αραβικά στα αγγλικά για να προωθήσει τις ιδέες της οργάνωσης.

Οι συνήγοροί του ωστόσο είπαν ότι ο Μεχάνα, που είναι Αμερικανός πολίτης, προσπαθούσε απλώς να μάθει περισσότερα για τη μουσουλμανική κληρονομιά του και για το λόγο αυτό μελετούσε τον ισλαμικό νόμο και μετέφραζε κλασικά κείμενα. Ταξίδεψε στην Υεμένη για να επισκεφθεί σχολές στις οποίες σκόπευε να σπουδάσει.

Ο Μεχάνα γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια αλλά μεγάλωσε σε ένα προάστιο της Βοστόνης και έχει διδακτορικό από το Κολέγιο Φαρμακολογίας και Σπουδών Υγείας της Μασαχουσέτης.