Τριάντα τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ανέφερε ότι στις συγκρούσεις έχασαν επίσης τη ζωή τους 14 στρατιώτες και αστυνομικοί. Η οργάνωση είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι σχεδόν εκατό λιποτάκτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από άνδρες του τακτικού στρατού στην επαρχία Ιντλέμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 23 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στην Ιντλέμπ και άλλοι εννιά στη Χομς, εκ των οποίων οι δύο στο προάστιο Τζαμπ Ταντάλι. Άλλος ένας τραυματίστηκε θανάσιμα στην περιοχή του Χαν Σεϊχούν.

Εξάλλου, 14 στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με λιποτάκτες στην επαρχία της Ντεράα.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα στείλει παρατηρητές στη Συρία όπου, με βάση εκτιμήσεις του ΟΗΕ, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι από τον περασμένο Μάρτιο. Οι χώρες του Κόλπου, που είχαν την πρωτοβουλία αυτή προκειμένου να τερματιστεί η κρίση, ζήτησαν να σταματήσει αμέσως η καταστολή και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι πριν από την άφιξη των παρατηρητών στη Δαμασκό.
TAGS