Κομισιόν: Αυξάνεται η διακίνηση ναρκωτικών στο Διαδίκτυο


Αυξητική τάση εμφανίζει η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω Διαδικτύου, παρατηρεί η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βιβιάν Ρέντινγκ, απαντώντας σε σχετικη ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Παπανικολάου.

Όπως τόνισε η Ολλανδή Επίτροπος, η κατανόηση της λειτουργίας των αγορών διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών και της κλίμακας διακίνησης μέσω του Διαδικτύου, αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη αποτελεσματικής δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, η Επιτροπή χρηματοδότησε μελέτη η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2012. Εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας των αγορών ναρκωτικών ουσιών, η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη κατάλληλων πολιτικών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της διακίνησής τους.

Σε σχετική του δήλωση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, επαρκή μέσα για τον περιορισμό της διάδοσης των ναρκωτικών μέσω Διαδικτύου.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η καταπολέμηση των ναρκωτικών εμπίπτει καταρχήν στις αρμοδιότητες των κρατών-μελών τα οποία και είναι υπεύθυνα να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά εργαλεία που τους παρέχονται.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο