Η γαλλική κυβέρνηση απείλησε σήμερα να επιστρατεύσει αστυνομικούς στα αεροδρόμια για να διασφαλίσει ότι η απεργία των υπαλλήλων στον τομέα ασφαλείας δεν θα προκαλέσει χάος στις πτήσεις τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων. «Αν συνεχιστεί η απεργία, η κυβέρνηση θα φροντίσει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των μετακινήσεων. Δεν μπορούμε να έχουμε πάλι μια κατάσταση όπου οι Γάλλοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Τιερί Μαριανί.  

«Είναι ώρες αιχμής σήμερα το μεσημέρι για τις αναχωρήσεις, αύριο και μεθαύριο», είπε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.  
Περίπου 400 αστυνομικοί τέθηκαν σε επιφυλακή μετά την αποτυχία των συνομιλιών με τους υπαλλήλους ασφαλείας που απειλούν να κλιμακώσουν την διαμαρτυρία τους, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στα περιφερειακά αεροδρόμια της Λυών και επεκτάθηκε σε τμήμα του Σαρλ ντε Γκολ, του πολυσύχναστου διεθνούς αεροδρομίου στα βόρεια προάστεια της πρωτεύουσας.  
   
Ο Ανρί Γκιενό, ειδικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την "ομηρεία" των ταξιδιωτών σε περίοδο με τόση κίνηση και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει τίποτα το μεμπτό με την επιστράτευση αστυνομικών προς υποκατάσταση των απεργών.  
   
Μέχρι στιγμής, τα προβλήματα είναι περιορισμένα και έχουν σημειωθεί λίγες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων, ενώ η σημερινή ημέρα ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, είπε ο Μαριάνι.