Μια βουλευτής στη Ζιμπάμπουε κινδυνεύει να περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή μετά τη δήλωσή της ότι ο πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι «ένας ομοφυλόφιλος που γυρίζει από κρεβάτι σε κρεβάτι». Η Λινέτ Καρένι βρίσκεται από τη Δευτέρα υπό αστυνομική κράτηση επειδή δήλωσε ότι 0 87χρονος πρόεδρος της χώρας είχε σχέσεις με τον πρώην υπουργό Πληροφόρησης Τζόναθαν Μόγιο και με τον πρώτο πρόεδρο της χώρας μετά την ανεξαρτησία, Καναάαν Μπανάνα.

Ο Μπανάνα είχε καταδικαστεί το 1999 για σοδομισμό συνεργαστών του. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία «φριχτή».

Η Καρένι, ο οποίος κρατείται στο Μουτάρε, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτειοανατολικά της Χαράρε, κατηγορείται ότι υπονόμευσε την εξουσία του προέδρου, κατηγορία για την οποία θα μπορούσε να τής επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 20 ετών. 

Η Καρένι ανήκει στο κόμμα του Τσβανγκιράι, ο οποίος το 2000, και ενώ το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αποφάσισε να συγκροτήσει έναν εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα του Μουγκάμπε, το Zanu-PF. 

Σύμφωμα με εκπρόσωπο του κόμματος του Τσβανγκιράι, Κίνημα για τη Δημοκρατική Αλλαγή, η Καρένι αρνείται τις κατηγορίες.

«Πιστεύουμε ότι η σύλληψη είναι ένας τρόπος να μάς οδηγήσουν εκτός της κυβέρνησης. Ανησυχούμε πολύ γι΄αυτό», δήλωσε ο Ντάγκλας Μουονζόρα.

Ο Μουγκάμπε έχει προβεί στο παρελθόν σε ένθερμα αντι-ομοφυλοφιλικά σχόλια, χαρακτηρίζοντας τους ομοφυλόφιλους «χειρότερους από τα γουρούνια και τους σκύλους που γνωρίζουν τους φυσικούς τους ερωτικούς παρτενέρ». 

Δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η Καρένι με εγγύηση, ωστόσο η βουλευτής θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση, καθώς οι εισαγγελείς επικαλέσθηκαν νόμο που αναστέλλει για επτά ημέρες την αποφυλάκιση με εγγύηση, μέχρις ότου εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει η βουλευτής.