Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 63 άνθρωποι και να τραυματιστούν 185.  Σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους, 14 εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάφορες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, ανάμεσά τους οι περιοχές Αλ-Άμιλ στα νότια της πόλης και οι συνοικίες Χαλάουι και Καράντα κοντά στο κέντρο.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι οι βόμβες έπληξαν κυρίως σιιτικές περιοχές, αν και εκρήξεις σημειώθηκαν και σε κάποιες σουνιτικές συνοικίες.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην εμπορική περιοχή Καράντα, ενώ ακόμη δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στη βόρεια Βαγδάτη.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εν μέσω ανησυχιών για αύξηση της βίας στη χώρα, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες και ενώ οι τελευταίοι αμερικανοί στρατιώτες έχουν αποχωρήσει από το Ιράκ.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σουνίτης αντιπρόεδρος.

Ο Τάρεκ Αλ Χασέμι κατηγορείται ότι πλήρωνε σωματοφύλακες για να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά σιιτών. 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι κάλεσε την αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν να παραδώσει τον Τάρεκ Αλ Χασέμι. Ο τελευταίος κατηγορεί τον Ιρακινό πρωθυπουργό ότι βρίσκεται πίσω από τις κατηγορίες.