Δεκαεννέα άνθρωποι, εκ των οποίων οι 12 ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, όπου μεταβαίνει σήμερα μια πρώτη ομάδα του Αραβικού Συνδέσμου για να προετοιμάσει την αποστολή παρατηρητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). «Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν στη Χομς (κεντρική Συρία), η πλειοψηφία στη συνοικία Μπάμπα Άμρο, από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες άνοιξαν πυρ με βαριά πολυβόλα», επεσήμανε το OSDH, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί καθώς μερικοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Άλλοι «δύο άμαχοι σκοτώθηκαν όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στο χωριό Χιτς», στην περιοχή της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, προσέθεσε η ίδια πηγή.

Στη Ντεράα, επίσης, στη νότια Συρία, από όπου ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης, "ένας άμαχος σκοτώθηκε στην περιοχή Τάφας κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι τακτικές δυνάμεις, οι οποίες έψαχναν για μαχητές", προσέθεσε το OSDH, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία.

Εξάλλου 4 στρατιώτες και 2 λιποτάκτες σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις κοντά σε οδόφραγμα στη συνοικία Μπάμπα Άμρο της Χομς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην περιοχή της Ιντλίμπ σκοτώθηκε άλλος ένας στρατιώτης και οκτώ τραυματίστηκαν σε επίθεση ομάδων λιποτακτών κατά των δυνάμεων της τάξης σε οδοφράγματα. Κατά την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν σοβαρά πολλοί κάτοικοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 10 ετών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου σφοδρά πυρά και εκρήξεις ακούγονταν στην Χαν Σεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου σήμερα το πρωί εισήλθε ο στρατός με άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατέληξε η οργάνωση.
TAGS