Περισσότεροι από 6.200 άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονται και εκατοντάδες παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη των κινητοποιήσεων κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον περασμένο Μάρτιο, όπως υποστηρίζει μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η οργάνωση Avaaz που εδρεύει στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι έχει συλλέξει αποδείξεις που κάνουν λόγο για 6.237 θανάτους πολιτών και στρατιωτών. Από αυτούς, οι 617 πέθαναν από βασανιστήρια ενώ τουλάχιστον 400 θύματα ήταν παιδιά. Η τελευταία εκτίμηση του ΟΗΕ για τους νεκρούς στη Συρία ήταν περίπου 5.000.

Από τον Μάρτιο οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει τουλάχιστον 69.000 ανθρώπους αλλά οι 32.000 από αυτούς έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

Τα θύματα πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του Άσαντ επισκιάστηκαν και αντικαταστάθηκαν από βίαιες συγκρούσεις με λιποτάκτες ή ένοπλες ομάδες που αυτοαποκαλούνται "Ελεύθερος Συριακός Στρατός". Η Avaaz υπολογίζει ότι 917 από τα θύματα σκοτώθηκαν σε αυτές τις συγκρούσεις.

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις ενόπλων από τον περασμένο Μάρτιο.
Ο απολογισμός αυτός αναφέρεται σε μια επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το συριακό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
TAGS