Δεν υπάρχει φόβος για πραξικόπημα στο Πακιστάν, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ιφτικάρ Μουχάμαντ Τσάουντρι και ενώ συνεχίζονται οι εντάσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους στρατιωτικούς.

Χθες Πέμπτη, ο πακιστανός πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι κατήγγειλε «συνωμοσίες» με στόχο την πτώση της κυβέρνησής του, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση εξαιτίας διπλωματικού υπομνήματος που υποτίθεται ότι εστάλη στις ΗΠΑ και κάνει λόγο για συνωμοσία στο στρατό με στόχο την κατάληψη της εξουσίας. 

«Σας διαβεβαιώνω πως δεν θα συμβεί κανένα πραξικόπημα στη χώρα», υπογράμμισε ο Τσάουντρι στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας στην οποία συζητήθηκε για το αν θα πραγματοποιηθεί έρευνα για το υπόμνημα αυτό που εστάλη από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναουάζ Σαρίφ. 

Εννιά δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα εξετάσουν την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία απειλεί τον πρόεδρο Ασίφ Αλι Ζαρντάρι, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται, και τροφοδοτεί εδώ και πολλές εβδομάδες τις φήμες για πραξικόπημα ή για παραίτησή του. 

«Πιστεύουμε πως τίποτε τέτοιο δεν θα συμβεί και πως θα επικρατήσει η συνταγματική τάξη», υπογράμμισε ο δικαστής.