Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από 30.000 γυναίκες με δυνητικά επικίνδυνα και απαγορευμένα εμφυτεύματα στήθους να προχωρήσουν στην αφαίρεσή τους, έπειτα από την εμφάνιση οκτώ περιστατικών καρκίνου.  Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα καλύψει το κόστος της αφαίρεσης των εμφυτευμάτων.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, ωστόσο, κάλεσε χιλιάδες Γαλλίδες να αφαιρέσουν προληπτικά τα εμφυτεύματα.

Η οδηγία αφορά τα εμφυτεύματα της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothèse (PIP), η οποία έκλεισε πέρυσι όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε σιλικόνη που δεν προοριζόταν για ιατρική χρήση. 

Εκατοντάδες γυναίκες στη Γαλλία είχαν ήδη προχωρήσει στην αφαίρεση εμφυτευμάτων της PIP λόγω της ασυνήθιστα υψηλής συχνότητας ρήξης και διαρροής.

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας κάλεσε τις Γαλλίδες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα, τονίζοντας, πάντως, ότι αυτό δεν επείγει.

Η υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων της Βρετανίας είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αφαιρέσουν οι Βρετανίδες τα εμφυτεύματα PIP, τονίζοντας, πάντως, ότι εάν έχουν ανησυχίες μπορούν να καλέσουν τον χειρούργο ή την κλινική τους.

Στη Βρετανία πιστεύεται ότι είχαν χρησιμοποιηθεί σε 40.000 γυναίκες.

Πηγή: in.gr