Ο Ιμάμης καλεί σε αφανισμό των Εβραίων και οι Τσέχοι Χριστιανοδημοκράτες θέλουν την εξάλειψη των μουσουλμανικών κοινοτήτων, λέγοντας πως οι μουσουλμάνοι δεν σέβονται τους δημοκρατικούς και συνταγματικούς θεσμούς της χώρας. Απόδειξη για τα λεγόμενά τους είναι η πρόσφατη αποκάλυψη κηρύγματος του ιμάμη της πόλης Μπρνο στην Τσεχία, Λ. Βέτροβετς, ο οποίος καλούσε σε αφανισμό των Εβραίων.  

«Η μέρα της Κρίσης δεν θα έρθει, έως ότου οι μουσουλμάνοι δεν κηρύξουν πόλεμο στους Εβραίους. Οι μουσουλμάνοι θα τους σκοτώνουν, κι αυτοί θα κρύβονται πίσω από πέτρες και δέντρα. Κι η πέτρα ή το δέντρο θα πουν: μουσουλμάνοι, δούλοι του Θεού, πίσω μου κρύβεται ένας Εβραίος, ελάτε να τον σκοτώσετε», έλεγε μεταξύ άλλων ο ιμάμης.   

Το ηχογραφημένο κήρυγμά του δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο προκαλώντας σοκ στους Τσέχους και ιδιαίτερα στους Εβραίους.   

Ο Βέτροβετς προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως δεν πρόκειται για δικές του σκέψεις αλλά για εδάφια από το Κοράνι.   

Όπως όμως αποκαλύφθηκε, στο κήρυγμά του υπήρχαν πολύ περισσότερες αντισημιτικές δηλώσεις μεταξύ αυτών κι η αμφισβήτηση της νομιμότητας του κράτους του Ισραήλ.  

Οι χριστιανοδημοκράτες υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και πως στα τζαμιά της χώρας τέτοιου είδους απόψεις εκφράζονται συχνά. Έχουν ήδη καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο Πολιτισμού της χώρας αιτούμενοι την απαγόρευση μουσουλμανικών κοινοτήτων στη χώρα.  

Υπενθυμίζεται πως η Τσεχία είναι κράτος άθεων με το ποσοστό των τελευταίων να ανέρχεται επίσημα στο 68%.