Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Χομς, μία ημέρα πριν οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου επισκεφθούν την περιοχή. Ακτιβιστές είπαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα στη σουνιτική συνοικία Μπάμπα Αμρ και ότι οι τραυματίες από τα πυρά είναι δεκάδες. Νεώτεροι απολογισμοί κάνουν λόγο για 20 νεκρούς. «Η κατάσταση είναι τρομακτική, οι βομβαρδισμοί είναι οι πιο έντονοι των τριών τελευταίων ημερών», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο έναν ακτιβιστή από την περιοχή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει στη ζωή τους σε όλη τη Συρία αφότου ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η καταστολή τους από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-’σαντ, τον περασμένο Μάρτιο.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή της συριακής αντιπολίτευσης, "τραυματίστηκε παρατηρητής του Αραβικού συνδέσμου στον πολύωρο βομβαρδισμό από τις δυνάμεις ασφάλειας", που έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία, όπου βρίσκεται η εξεγερμένη κατά του συριακού καθεστώτος πόλη Χομς.

Η ίδια πηγή (ζητώντας να μείνει ανώνυμη) ανέφερε ακόμα συνομιλώντας με τον ανταποκριτή του Γερμανικού πρακτορείου στη Βηυτό ότι, μέλη της συριακής αντιπολίτευσης κατάφεραν να οδηγήσουν τις νυκτερινές ώρες σήμερα 4 παρατηρητές του διεθνούς οργανισμού στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Χαλιντίγιε, για να μπορέσουν να διαπιστώσουν ποιά κατάσταση επικρατεί πραγματικά εκεί μετά τόσων ωρών βομβαρδισμό, "που ο πλέον πρόσφατος απολογισμός του είναι πολύ περισσότεροι από 20 νεκροί".
TAGS