Βγαλμένο από τα παιδικά όνειρά μας είναι το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σταθμό του St. Pancras στο Λονδίνο, αφού είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από LEGO. Το ύψος του ξεπερνά τα δέκα μέτρα, γεγονός που το καθιστά το ψηλότερο δέντρο από LEGO που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Για την κατασκευή του χρειάστηκε πολλή υπομονή, αφού οι δημιουργοί του, Duncan Titmarsh, μοναδικός πιστοποιημένος επαγγελματίας LEGO στην Αγγλία και ο συνεταίρος του Ed Diment, έπρεπε να τοποθετήσουν περίπου 600.000 τουβλάκια στη σωστή σειρά.

Χρειάστηκαν μήνες για να βρεθούν τα σωστά τουβλάκια, αλλά και δυο ακόμα εβδομάδες εργασίας στον σταθμό για να προστεθούν οι τελικές πινελιές.

«Οι κατασκευές LEGO που γίνονται μπροστά σε κόσμο είναι πάντα φανταστικές και διασκεδαστικές, αφού κατορθώνουν να παγιδεύσουν τη φαντασία του κοινού μέσα στα τουβλάκια τους», είπε χαρακτηριστικά ο Titmarsh.

«Το δέντρο προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών του σταθμού», συμπλήρωσε. Το τελικό touch έδωσε στο δέντρο-παιχνίδι ο στολισμός του με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από LEGO θα παραμείνει στο σταθμό του St. Pancras μέχρι τις 3 Ιανουαρίου και μετά θα αποδομηθεί τουβλάκι-τουβλάκι.

Πηγή: cosmo.gr