Δεκατρείς σοροί ανακαλύφθηκαν σε εγκαταλελειμμένο όχημα στην πολιτεία Βερακρούς στο ανατολικό Μεξικό χθες, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ, καθώς η σύγκρουση των καρτέλ των ναρκωτικών επεκτείνεται μακριά από τα σύνορα με τις ΗΠΑ. Το όχημα βρέθηκε σε περιπολία στα όρια της Βερακρούς και της Ταμαουλίπας, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται τοπικούς αξιωματούχους.

Μηνύματα που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν ότι τα θύματα εκτελέστηκαν εξαιτίας της σύγκρουσης αντίπαλων συμμοριών, σύμφωνα με τα μεξικάνικα ΜΜΕ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τρεις αμερικάνοι υπήκοοι έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων ενόπλων εναντίον λεωφορείου, όπως και τέσσερις συνεπιβάτες τους.

Τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε ένα χωριό, ενώ πέντε ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας. Την Παρασκευή βρέθηκαν 10 σοροί ανθρώπων που είχαν βασανιστεί.

Το Σεπτέμβριο, 35 σοροί είχαν αφεθεί κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη Μπόκα δελ Ρίο στη Βερακρούς. Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό στη βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν τον Δεκέμβριο του 2006.