Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Χομς, μία ημέρα προτού οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου επισκεφθούν την περιοχή.
Ακτιβιστές είπαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα στη σουνιτική συνοικία Μπάμπα Αμρ και ότι οι τραυματίες από τα πυρά είναι δεκάδες. «Η κατάσταση είναι τρομακτική, οι βομβαρδισμοί είναι οι πιο έντονοι των τριών τελευταίων ημερών», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο έναν ακτιβιστή από την περιοχή.

Σύμφωνα με πηγή της συριακής αντιπολίτευσης, «τραυματίστηκε παρατηρητής του Αραβικού συνδέσμου στον πολύωρο βομβαρδισμό από τις δυνάμεις ασφάλειας», που έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία, όπου βρίσκεται η εξεγερμένη κατά του συριακού καθεστώτος πόλη Χομς.

Η ίδια πηγή (ζητώντας να μείνει ανώνυμη) ανέφερε ακόμα συνομιλώντας με τον ανταποκριτή του Γερμανικού πρακτορείου στη Βηρυτό ότι μέλη της συριακής αντιπολίτευσης κατάφεραν να οδηγήσουν τις νυκτερινές ώρες σήμερα 4 παρατηρητές του διεθνούς οργανισμού στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Χαλιντίγιε, για να μπορέσουν να διαπιστώσουν ποια κατάσταση επικρατεί πραγματικά εκεί, μετά τον πολύωρο βομβαρδισμό, «που ο πλέον πρόσφατος απολογισμός του είναι πολύ περισσότεροι από 20 νεκροί».

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει στη ζωή τους σε όλη τη Συρία αφότου ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η καταστολή τους από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.
TAGS