Αμφίβολο παραμένει το εάν οι ΗΠΑ θα δεχθούν στο έδαφός τους τον πρόεδρο της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Ο Λευκός Οίκος, μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, Τζος Ερνεστ, απαντώντας σε δημοσίευμα των New York Τimes, ανακοίνωσε ότι «δεν είναι αλήθεια» πως ο Σάλεχ θα γίνει δεκτός στις ΗΠΑ, τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση και διευκρίνισε ότι οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να μελετούν το αίτημα του προέδρου της Υεμένης να μεταβεί εκεί.

Ο ΟΗΕ υποστηρίζει το σχέδιο που συνέταξαν οι αραβικές χώρες προκειμένου να απομακρυνθεί ο Σάλεχ από την εξουσία και να αποφευχθεί ο εμφύλιος στη χώρα του, ενώ, παράλληλα, υποστηρίζει πως ο Υεμενίτης πρόεδρος χρειάζεται ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό. Στην Υεμένη η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Χθες, χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα Σαναά, με αίτημα να δικαστεί ο πρόεδρος τον οποίο κατηγορούν για τη δολοφονία διαδηλωτών στη διάρκεια του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του, που διήρκεσε 11 μήνες.