Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε τις ανησυχίες της για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία σε επιστολή της προς τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Βουδαπέστη. Η Κλίντον «καταγράφει προηγούμενες δηλώσεις της» που έκανε για το θέμα αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος Πέτερ Σιγιάρτο στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της αριστερής εφημερίδας Nepszabadsag.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός θα απαντήσει, φυσικά, στην επιστολή εν ευθέτω χρόνο». Ο Σιγιάρτο δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής της κας Κλίντον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται διπλωματικές πηγές στην Ουάσινγκτον που δεν κατονομάζει, η επιστολή με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου αφορά συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με την ισορροπία των εξουσιών στην Ουγγαρία, μια αμφισβητούμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου και της λατρείας.

Η Κλίντον επέκρινε επίσης την απόφαση των αρχών να αφαιρέσουν την άδεια εκπομπής από το μόνο εθνικό ραδιοσταθμό της αντιπολίτευσης, τον Klubradio, προσθέτει η Nepszabadsag.