Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 247 ζώα προσπάθησε να πάρει μαζί του ένας Τσέχος, σε πτήση στην οποία θα επιβιβαζόταν, από το αεροδρόμιο Ezeiza στο Μπουένος Άιρες  προς το Μπαράχας, της Μαδρίτης.

Ο 51 ετών Κάρελ Αμπελόφσκι σόκαρε το προσωπικό ασφαλείας τού αεροδρομίου όταν, καθώς περνούσε από τον έλεγχο επιβατών, ένας τεχνικός ακτίνων Χ συνειδητοποίησε πως κάτι έτρεχε με τον συγκεκριμένο επιβάτη και του ζήτησε να ανοίξει τη βαλίτσα του. 

Έκπληκτος, εκείνος και οι παρόντες συνάδελφοί του ανακάλυψαν 247 ζώα (με μόνο 2 από αυτά νεκρά, λόγω έλλειψης οξυγόνου) ανάμεσά τους, δηλητηριώδη φίδια και άλλα, υπό εξαφάνιση ερπετά, όλα τοποθετημένα σε μία ασφυκτικά γεμάτη βαλίτσα.

Βόες και οχιές μερικά μόνο από τα συνολικά 9 διαφορετικά είδη φιδιών τα οποία μετέφερε ο Αμπελόφσκι, μαζί και δύο yararas (φίδια της Ν. Αμερικής, τα οποία, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται στην Βραζιλία, την Παραγουάη και την Αργεντινή), μήκους ενάμισι μέτρου το καθένα. 

Πολλά από τα ζώα αποτελούν προστατευόμενα είδη βάσει της Συνθήκης Διεθνούς Εμπορίου Προστατευόμενων Ειδών.
Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά πρόσφατα, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο AFP. 

Όσο για τον επίδοξο μεταφορέα, Κάρελ Αμπελόφσκι, το ταξίδι του τελείωσε άδοξα μια και κατηγορείται για λαθρεμπόριο και μπορεί να περάσει στη φυλακή ακόμα και10 χρόνια αν, τελικά, καταδικαστεί. 

Οι αρχές υποπτεύονται ότι, πίσω από τον Τσέχο βρίσκεται ολόκληρη σπείρα λαθρεμπόρων εξωτικών ειδών.