Η Βρετανία θα αντιμετωπίσει το 2012 τις δυσκολότερες συνθήκες στην αγορά εργασίας των δύο τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου επαγγελματιών διαχείρισης ανθρώπινων πόρων Chartered Institute of Personnel and Development που αναδημοσιεύει το Bloomberg. 

"Ο συνδυασμός της επιδείνωσης της κατάστασης για όσους αναζητούν εργασία, της κορυφούμενης εργασιακής ανασφάλειας και της περαιτέρω μείωσης των πραγματικών αποδοχών μπορεί να δοκιμάσει την αντοχή και την αποφασιστικότητα των Βρετανών εργαζόμενων περισσότερο από ό,τι η ύφεση της περιόδου 2008-9", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος, ενώ ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλός του Τζον Φίλποτ σημειώνει ότι "η βρετανική αγορά εργασίας θα βρεθεί στην πιο αδύναμη κατάσταση μετά την ύφεση στις αρχές της δεκαετίας του 1990". 

Ο σύνδεσμος προβλέπει ότι ο αριθμός των ανέργων θα φθάσει τα 2,85 εκατομμύρια στο τέλος του 2012 και ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί στο 8,8%. 

Τα κυβερνητικά μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης των νέων και της επανένταξης στην αγορά εργασίας των μακροχρόνια ανέργων αναμένεται να στηρίξουν τις συγκεκριμένες ομάδες, αλλά δεν θα έχουν ένα καθαρό θετικό αποτέλεσμα στη συνολική απασχόληση, τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας, η ανεργία στην χώρα αυξήθηκε στο τρίμηνο έως τον Οκτώβριο του 2011 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών, φθάνοντας το 8,3%, με τον αριθμό των ανέργων να φθάνει στους 2,64 εκατομμύρια.