Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαδικτυακής ανωνυμίας έρχονται ξανά στο προσκήνιο, με μια κίνηση της κυβέρνησης του Κουβέιτ να αναγκάσει τους χρήστες του Twitter να χρησιμοποιούν μόνο τα πραγματικά τους ονόματα. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την επιβολή νόμων που αφορούν τη χρήση του Twitter στη χώρα τους, απαγορεύοντας τη δημιουργία ανώνυμων λογαριασμών και εφαρμόζοντας προσωρινή διακοπή των υπαρχόντων λογαριασμών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε και πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί το μέτρο, ούτε εάν η κυβέρνηση θα το υλοποιήσει μόνη της ή μέσω της ίδιας της εταιρίας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας πως η κίνηση αυτή έχει σκοπό να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών που έχουν πέσει θύματα συκοφαντίας από τέτοιους ανώνυμους λογαριασμούς, πράξη που θεωρείται τιμωρητέα από το νόμο.

Η είδηση αυτή προβληματίζει τους παγκόσμιους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, που βλέπουν τα προνόμια της ανωνυμίας να χάνονται, με μονομερείς αποφάσεις εκάστοτε κυβερνήσεων.

πηγή: mediagate.gr