Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την αντιπολίτευση, όμως δεν ξέρει με ποιόν να διεξαγάγει συνομιλίες, αντιδρώντας στη μεγαλύτερη διαδήλωση κατά της 12ετούς εξουσίας του που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. «Ο διάλογος θα πρέπει να γίνει. Με ποια μορφή; Θα το σκεφτώ», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Η αντιπολίτευση, η οποία οργάνωσε τη διαδήλωση που συγκέντρωσε από 70.000 ως 100.000 ανθρώπους στις 24 Δεκεμβρίου στη Μόσχα, "δεν έχει κοινό πρόγραμμα και δεν υπάρχει εκεί κανείς με τον οποίο να μιλήσω", δήλωσε ακόμη ο Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Απαντώντας σε δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν με ποιο συνομιλητή θα μπορούσε να κάνει διάλογο μεταξύ των αντιπολιτευομένων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και στις 24 Δεκεμβρίου στη Μόσχα, ο Πούτιν πρόσθεσε επίσης: "Ακούστε, δεν ξέρω καν ποιος ήταν εκεί". 

Χθες, Τρίτη, ο Πούτιν είχε υποβαθμίσει τη σημασία αυτού του κινήματος αμφισβήτησης και είχε απορρίψει κατηγορηματικά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των αμφισβητούμενων βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου.