Ο Τζοβάνι Μόντι, γιος του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, έχασε τη δουλειά του λίγες ημέρες πριν από το νέο έτος, αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα στον Τύπο. Ο 39χρονος Τζοβάνι Μόντι απολύθηκε από την εταιρία Parmalat, που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων και η οποία τον περασμένο Ιούλιο αγοράστηκε από τον γαλλικό όμιλο Lactalis. 

Ο γιος του ιταλού πρωθυπουργού εργαζόταν στην Parmalat από τον Ιούλιο του 2009, όπου ήταν υπεύθυνος του τομέα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας (Business Development). 

Η γαλλική εργοδοσία αποφάσισε να απολύσει επίσης τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων, τον οικονομικό διευθυντή και την διευθύντρια προσωπικού. 

Ο Τζοβάνι Μόντι σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Μποκόνι και στο πανεπιστήμιο Columbia και έχει εργαστεί ως σύμβουλος στις εταιρίες Goldman Sachs, Morgan Stanley και Citigroup.

Αρχικά, η γαλλική Lactalis είχε φανεί διατεθειμένη να συνεχίσει την συνεργασία μαζί του, αλλά στην πορεία οι διαθέσεις άλλαξαν και αποφασίσθηκε η αλλαγή όλου σχεδόν του στελεχικού δυναμικού.


Η Parmalat, με δηλώσεις στελεχών της σε ιταλικές ειδησεογραφικές πύλες, αντιτείνει ότι «στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόλυση, αλλά για απόφαση που έλαβε ο ίδιος ο Τζοβάνι Μόντι και που θα ισχύσει, τυπικά, από τις 2 Ιανουαρίου του 2012».